Map

Starting August 25th, you should be able to track our progress on the map below. We are using a SPOT Satellite locator together with the Spotwalla.com service which in turn uses Google maps to make this possible. You can view this map full screen by clicking here.

26 thoughts on “Map

 1. Édes Ádusom, hátha eljut hozzá szavam: közel jártok a Bajkál tóhoz,ugye ?- így látom a térképen.Tegnap Papával ebédeltem Budán, emlegettünk! Ma este mamával beszéltem skypeon – szorítunk értetek !
  Ha hazajössz, megnézük együtt a Derszu Uzala c. remek filmet, – ezeken a tájakon játszódik kb.100 évvel ezelőtt.D.U.magános vadász a végtelen vadonban.
  Ég óvjon benneteket! Ölel nagyapád

  • Szia Nagyapa! Koszi hogy irtal, jo feloled hallani. Igen, ugy ahogy irod, remelhetoleg holnap lemegyunk a bajkal to partjara. En is remelem sorra kerul az emlitett film kozos megtekintesere!

 2. Áduskám,
  fogtok-e a Bajkálon hajózni ?
  Jól emlékszem-e, hogy ez a Föld legnagyobb édesvízű tava s hogy egy delfin-fajta is él benne ?
  Jót derűltem azon, hogy a mongol-orosz határon nem beszélnek angolul — dehát járt arrafelé valaha is angol, vagy amerikai ??
  Vigyázzatok Magatokra, egymásra !
  Ölel nagyapád

 3. Áduskám,
  most skypeoltam Mamával és Bertivel, emlegettünk ! Mondják,hogy holnap Anthea a gyerekekkel és egzotikus barátod családjával az állatkertbe fognak látogatni. Remek az idő Zh.-ben, – nálunk is.
  Holnap Paczolay meetingre megyek Diósdra, P.Katikáékhoz, vasárnap meg Laciékhoz, – Anna 31.szülinapjára.
  Áduskám, hogyan ácsoltatsz olyan jó szállító ketrecet a motorodnak, mint amilyenben Zh.-ből elszállították ??
  Jó utat ! Vigyázzatok egymásra, magatokra, cs.nagyapád

 4. Áduskám, válaszolj, amint szept.1.-én válaszoltál soraimra !
  Remélem, jól utaztok és a bike-ok is utólérnek majd Benneteket !
  Zolikáék nagy szeretettel emlegettek !
  Cs.nagyapád

  • A keretet a palyaudvari munkasok fusizzak, remelem sikerul nekik, nekunk sajnos indulnunk kellett a vonathoz mielott elkeszitettek. Izgulok hogy jolmegerkezzenek a jarmuvek.

 5. Áduskám,
  névnapodra köszöntésemet küldöm, – remélem, szavam elér ott, a nagy messziben !
  Isten éltessen erőben egészségben, boldogságban kedves Anthea és remek fiaid körében, mindannyiunk szeretetében!
  Járjatok szerencsével s térjetek majd haza épségben !
  Csókol nagyapád

 6. Áduskám,
  örömmel olvastam soraidat.Most Mamát várom a skypehoz.
  Egri bikavérrel emeltem ma délben poharamat az egészségedre !
  Cs.nagyapád

 7. Áduskám, öröm, hogy már együtt vagytok a motorotokkal és hogy már Kazakföldön jártok.A kunok rokonságban vannak a kazakokkal, Karcagon van is kazak konzulátus.Gimnáziumi kedves osztálytársam, Mándoki Erzsike öccse: Mándoki Kongur István keleti nyelvész tudós ott dolgozott, a felesége is onnan volt, és tragikusan fiatalon ott is halt meg már vagy 15 éve. Úgy tudom, a kazakok nagy becsben tartják a tudományát és az emlékét. Látod, ilyen kicsi a világ…
  Cs.nagyapád

 8. Áduskám, holnap Lacival fogadjuk a repülőtéren két fiadat, édesanyjukat és nagyanyjukat – nagyon örülök, hogy láthatom őket !
  Esős, hideg az idő nálunk, remélem, ott a motorosokra enyhébb idő jár !? Gyógyuljon meg a fogad és meg ne fázzatok ! Ölel, csókol nagyapád

 9. Áduskám,
  most jöttem meg Pestről, a Tieid szerencsésen megérkeztek, Lacival vártuk őket Ferihegyen.Az Országház közvetlen közelében van kényelmes lakásuk. Picurka megéhezett, – amint enni kapott elhallgatott, Marci meg fáradság nélkül indult felfedezni a lakást.
  Nagyon örülök, hogy láthatom őket ! Emlegettünk sok szeretettel: ölel, csókol nagyapád

 10. Latom, hogy mar Szaratovban vagytok a Volga-parton! Szaratovnak hivtak az elsö hütöszekrényünket, bar gyorsan elromlott és ki kellett cserélni egy Hajdura…

  Hogy van a fogad? Merre akartok tovabbmenni?

  • Orulok hogy megerkeztek Antheaek Budapestre! A fogam egy kicsit jobban van. Holnap allitolag esik az eso, de ha turheto akkor a cel Sztalingrad.

   • Örülök, hogy találkozhattál “erkölcsi és intellektuel ősapa vezetőink” szuper-mega szobraival. 🙂 Hozol nekem egy Sztálin kislábujjat szuvenyírnek?

 11. Drága Ádusom,
  no, hitted volna, hogy te a fogadat Sztálingrádban fogod javíttatni??
  Majd feltétlenűl meg kell szerezned s megnézned V.Petrov: Sztálingrádi csata c. (kétrészes) nagy filmjét ! Szegény Paulus s a fagyos halálba hajszolt tízezrek !
  Ma délután Anthea és Mama vendégei voltunk: Jutka, Laci, Anna, Eszter továbbá Székely Gáborné Juditka s jómagam.
  Picurka sokáig békésen aludt, ügyet sem vetve a sokadalomra, a ,,nagyok: Marci és Eszter igen jól összebarátkoztak, szívesen voltak egymás társaságában.
  Szent Kristóf segítsen benneteket !
  cs.nagyapád

 12. Áduskám,
  vasárnap délben olvasom soraidat Kievből. Most beszéltem Mamával, jól vannak, délután bemegyek hozzájuk Pestre.Nálunk szép, napos az idő, bár hűvös van.
  Drágám, nagyon aggódom, hogy megfáztok az esőben ! Vegyél magadnak cipőt, ne sajnáld erre a pénzt, mert az ember a lábáról fázik meg leginkább.Már alig ezer kilométerre vagytok, el ne kerűljetek, várlak benneteket paprikáscsirkével, galuskával, meleg fürdővel ! FELTÉTLENŰL tudjam, mikor jöttök !!! Majd megalusztok,pihentek kicsit s innen már csak egy ugrás hazáig !
  Kérlek, válaszolj, tudjam, elért-e üzenetem s mikortájt számítsak rátok !! Tegnap volt Morszi első névnapja !cs.nagyapád

  • Ok Nagyapa, szivesen meglatogatunk. Ma este Lviv-ben tervezunk halni, holnap talan valahol nyiregyhaza kornyeken. Az utani napon este erhetnenk hozzad!

 13. Áduskám,
  szept.23.-án,hétfőn délután írom ezt:
  szerdán várlak benneteket, – persze, bármikor jöttök, itthon vagytok !
  Ha megérkeztek, a drótos telefonomon csengess, mert a lépcsőházi csengő bizonytalan ! Tudod: (24)367-291 — Majd kiállok a szergejjel s ti berakhatjátok a motorokat a cuccokkal a garázsba.
  Anthea, mama és a gyerekek holnap, kedden 14:10-kor repülnek haza Ferihegyről.
  Tegnap délután voltam Pesten náluk, nagyot sétáltunk Mamával és Marcival a Dunaparton. Momó és Anthea ezalatt magyarul tanultak.Jó utat! Cs.nagyapád

 14. szept.24.kedd 10:00 óra
  Áduskám, örülök, hogy már itthon vagytok ! – Isten hozott benneteket a nagy messziből !
  Most kimegyek ferihegyre 12:00-re, elbúcsúzom Mamától, Antheától,Marcitól, Momótól, hazafelé jövet bevásárolok és estére vacsorával várlak benneteket.
  Jó lenne erre visszajelzést kapnom !
  Megpróbálom a nyíregyházi szállodátokat felhívni, hátha beszélhetnénk.
  Cs.nagyapád

 15. Áduskám, Kedves Jerome,
  úgy látom most, este, hogy elkerűlitek Linz-t, de igazán jókora utat megtettetek !
  Nagy öröm volt látni benneteket, további jó utat kívánok és szerencsés hazaérkezést !
  cs. nagyapád, Jeromenak szíves üdvözletem !

 16. Ádusom,

  örömmel látom vasvári képeidet, – valóban a gyárat fotóztad: a nagy mákgubótárolókat az út mentén, aztán bent a lakótelepen a T-lakásnak nevezett házat, ahol mi is laktunk.
  Ám a bolt nem a lakótelepi, hanem bent, a faluban van ? – én sem ismerem…
  Áztatok-e ? Münchenben ellétogatsz-e a Pettenkoffer utcába ? – hát persze, hiszen ott van a Theresienwiese közelében ! Cs.nagyapa
  Jó utat

 17. Áduskám !
  Isten hozott haza Benneteket !
  Mert,ugye mindenütt jó, de legjobb otthon !
  Megismert-e Marci fiad ?
  Kiváncsian várom az utielszámolást: a megtett út (km-ben), ebből repülőn, vasúton, motorral, gyalog…
  V.Petrov sztálinista propagandafilmjét vajjon őrzi-e filmarchivum ? – ki tudja !- de most olvastam, hogy készűl valami nagy film a történelemfordító sztálingrádi csatáról. Kevés ember mondhatja el magáról az EU-ban, hogy járt ott…
  Csak hogy itthon vagytok, épen, egészségesen ! Éljen, éljen !
  Cs.nagyapád

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *